Vakantiecheck? Extra aandacht voor de banden!

26/ 6/ 17
Het gros van de Nederlandse automobilisten niet weet wat de juiste bandenspanning is na een langere rit of voor aanvang van de vakantiereis. Dit blijkt uit het onderzoek dat Multiscope deed in opdracht van BOVAG.

In het kader van de campagne Kies de Beste Band wordt gewezen op het belang van regelmatige controle van de bandenspanning, het profiel en beschadigingen. Verkeerde bandenspanning kan gevaarlijke situaties opleveren vanwege een langere remweg, slechte wegligging en hoger risico op klapbanden. 

Vakantiecheck

Consumenten laten voorafgaand aan hun vakantie de auto graag controleren om zeker te weten dat alles tiptop in orde is. Voor leden van BOVAG is dit natuurlijk weer een uitgelezen kans om hun vakmanschap te etaleren. En uiteraard vergeet u daarbij niet om de banden aan een grondige controle te onderwerpen. U kunt ze daarbij wijzen op het onderzoek

Spanning en profieldiepte

Controle van de banden kunnen vervelende verrassingen tijdens de vakantiereis voorkomen. De overheid wijst de consument de komende tijd in samenwerking met de branche nadrukkelijk op het belang van veilige banden middels de campagne Kies de Beste Band. Sinds afgelopen week wordt het publiek gestimuleerd regelmatig de banden te controleren op de juiste spanning, voldoende profieldiepte en beschadigingen. Uit het onderzoek blijkt dat die extra controle nodig is. 

Campagne Kies de beste band

Aan alle BOVAG-leden in het kader van deze campagne dus de taak om nog meer aandacht dan voorheen te schenken aan de banden tijdens een onderhoudsbeurt of vakantiecheck. Zo kunt u klanten nog eens extra informeren over het belang van een hogere spanning wanneer de auto volbeladen wordt voor de vakantiereis. U leest hierover meer op www.kiesdebesteband.nl, de website van de overheidscampagne. BOVAG is bij deze langjarige campagne betrokken en ondersteunt Kies de Beste Band vanuit milieu- en veiligheidsoogpunt. Immers, rijd je op de beste band voor je auto, dan rijd je zuiniger, stiller en veiliger. Voor BOVAG-leden biedt de campagne veel kansen om het bewustzijn over de juiste banden te vergroten onder de klanten.