In memoriam: Dik Dekker (1944-2016)

4/ 8/ 16
Afgelopen weekend bereikte BOVAG het trieste bericht dat Dik Dekker op 29 juli op 72-jarige leeftijd plotseling is overleden.
Dik was voorzitter van de Stichting Nationale Autopas (NAP), begeleidde de overgang van de database met kilometerstanden naar de RDW en zorgde er mede voor dat het terugdraaien van kilometertellers momenteel strafbaar is in Nederland.

NDA
DikDekker-lp.jpgIn 1982 opende Auto Dekker haar deuren als Suzuki-dealer met vestigingen in de Hoeksche Waard en Voorne-Putten, ten zuiden van Rotterdam. Dik Dekker speelde een prominente rol in de dealervereniging van het Japanse merk en hij trad in 1994 toe tot het bestuur van de toenmalige Nederlandse Dealer Associatie, het huidige BOVAG Autodealers. Met een tussenpauze was hij tot 2003 bestuurslid bij de NDA.

Mijlpaal
Als voorzitter van de Stichting NAP realiseerde Dik in 2014 een mijlpaal toen het bij wet strafbaar werd om kilometertellers terug te draaien, nadat NAP er tevens in was geslaagd om de database met tellerstanden over te dragen aan de RDW. Daarnaast was Dik Dekker een levensgenieter pur sang met een voorliefde voor klassieke auto’s. Niet alleen een koppel bijzondere Suzuki’s bevolkte zijn privégarage, daar waren tevens twee Morgans te bewonderen, zo bleek uit een reportage in het blad Dealerbusiness in 2012. BOVAG is Dik Dekker zeer erkentelijk voor zijn tomeloze inzet en wenst de familie zeer veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.